DÜRÜSTLÜK KAVANOZDA SÜSLÜ BİR BİTKİ DEĞİLDİR .
Bazi hikayeler vardir dogrulardan vazgeçmez kahraman ama karşısındakini incitmeden dolayli soylerde diğerlerince iltifata layik olur.
Yumusak tavirlar güzel sözler
(yaltakcilik degil) takdir kazandırır da tam tersi olan iste o sert çıkışlar iletisimde engeldir .
Dogru olmak zorundayiz çocuklarımıza olgun insan olmak için ama hassasiyetlerimiz de olmali.
Kimseye tavsiyede bulunmak haddim değil tabiki ama küçücük dünyamız da
çocukların global bakış açısında ve her coğrafyada insan olma özgürlüğünü hissedebilmeleri kendi gerçekliklerinin farkında olmasıyla başlar ve burda yalana yer yoktur.
Çocuklar Kendi iç yolculuğunu keşfedememiş sadece suretten ibaret nefes alan varlık olur kendi yalanlarını yaşarlar maalesef.
Dürüstlük kavanozda süslü bir bitki değlildir, bazen çorak toprakta açan nadide bir çiçektir ve bunu içinizde hissettiğinizde insan olduğunuzu farkedersiniz.
Her insan kendince haklıdır Egri olana eğri olma , herzaman hayatta kötü insanlarda var güzel insanlarda var.
evet doğru olmanın yükü çok ağırdır ama hep başın dik gezersin.
Çocuğa Hayat yanlışıyla ,doğrusuyla bir mücadeledir. kimseyi ezme ,kendinide ezdirme demesi gerekir.
En başta insanın kendine saygisi için gereklidir doğru olmak.
Ölümden baska herşeye bir care bulunur elbette
Allah'ın izniyle, ne olursa olsun doğruyu söylemek daha iyidir.
Yalan söyleyip bir çok arkadaşın olacagina ,dogruyu söyle az arkadasin olsun deyin mesela ,çevrende hiç olmazsa güvenilir kisiler olur.
Hayat ne kadar kötü olursa olsun, yalanı desteklemek çoçuğu yalan bir dünyaya sürüklemek yanlıştır.
Yalan söyleyememesi, her zaman doğruların peşinde olması, etrafındaki insanların yalancı olması birini üzebilir ama duruşunun, kendine saygısının olmamasi daha çok üzer insanı.
Yalanlar üzerinde kurulu yalan bir dünyada savrukça yaşamaktansa duruşu, karakteri olan biri olmak her zaman daha iyidir insan ruhu için.
Yalan söyleyenlerin güçlü olduğuna inanmıyorum. Yalan söylemek zayıflıktır kendi olabilmekten kaçıştır.
Hele ki yalan söyleyerek bir mertebeye gelip çevresi tarafından sevilecekse...
Çünkü bu sanaldır, insana asla huzur ve mutluluk getirmez.
Sağlıkla kalın.
Yorum Yazın