HATAY’A BİR BAKAN YAKIŞIR!!
“SAYIN YEŞİLDAL’A MİLLETVEKİLLİĞİ YAKIŞTI ANCAK BAKANLIK DAHA ÇOK YAKIŞACAKTIR”
Hatay, 28 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’na olan desteğini tüm dünyaya gösterdi.
Bu zafer Cumhur İttifakı bileşenlerinin, AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili milletvekillerinin, il ve ilçe teşkilatlarının omuzlarında yükselmiştir.
Bu zaferin öncüsü olduğuna inandığım, mevcut milletvekilleri arasında en fazla TBMM tecrübesi olan isim sayın Adem Yeşildal.
3 dönem milletvekilliği yapmasının yanı sıra henüz siyaset için genç olması dolayısıyla milletvekilliğinden daha yüksek bir tempoyu çok kolay şekilde kaldıracağından hiç şüphemin olmadığı sayın Yeşildal’a şahsen milletvekilliği makamını çok yakıştırıyorum.
Hatay’ımızın son dönemde depremler dolayısıyla aldığı hasarın kısa sürede onarımı ve kalkınmasının kaldığı yerden devam etmesi için Hatay’a bir bakanlık verilmesinin çok yerinde olacağını düşünüyorum. Kendisi de avukat olan sayın Yeşildal’ın, Hatay’a Adalet Bakanlığı makamı ile hizmet vermesi eminim hiç kimseyi rahatsız etmez, tam aksine 1 milyonu aşkın Hataylıyı da gururlandırır.
TBMM içeriğine hakim, AK Parti tecrübesi ve devlet terbiyesi ile yetişmiş olan sayın Yeşildal’ın bakanlık makamına gelmesi için de Hatay lobisinin harekete geçmesi gerekiyor en başta.
Sayın Yeşildal, İl Başkanlığı döneminde teşkilatın toparlayıcı gücü olmuş, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en çalışkan ismi olarak halkın gözünde adeta yıldız olmuştu.
Sayın Yeşildal’ı TBMM’de görmek elbette hepimizi mutlu etmiştir. Ancak bu başarı sayın Yeşildal için yeterli değildir, olmamalıdır.
Kendisini çok sayıda bakanın milletvekili olarak görevlendirildiği ve kabinenin yenileneceği şu günlerde bakan olarak görmek hepimizin temennisidir diye düşünüyorum.
Hatay’a hizmeti bakan olarak sürdürmek, milletvekillerine açılması zor olan bazı kapıların daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın depremden en büyük hasarı alan ve 28 Şubat’ta kırmızıdan sarıya dönen tek kent olan Hatay’ı bakanlık ile onure edeceğine inanıyorum.
Sayın Yeşildal’a milletvekilliği yakıştı şüphesiz, ama bakanlık daha çok yakışacaktır eminim…
Kalın SAĞ’lıcakla!!!
Yorum Yazın